Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ

Στην κατάθεση της τροπολογίας που οδηγεί στη μεταφορά του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε η κυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη, πλήρως για μία ακόμη φορά, με τις επιταγές του Μνημονίου.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που αφορά το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις» .

Η τροπολογία θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ περιλαμβάνει την

τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom , που είχε κυρωθεί με το άρθρο δεύτερο του ν. 3676/2008, η οποία υπογράφηκε την 10η Οκτωβρίου 2016 και προβλέπει κατά βάση τα εξής:

1. Συμφωνείται από τις δύο πλευρές η τροποποίηση του άρθρου 21 της Συμφωνίας Μετόχων και ειδικότερα ορίζεται ότι, εφεξής, καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από την παρούσα Συμφωνία δεν θα απαιτεί περαιτέρω ενέργειες για την ισχύ της, πλην του έγγραφου τύπου που υπογράφεται προσήκοντος από τα Μέρη. (σήμερα προβλέπεται η κύρωση τυχόν τροποποιήσεων κ.λπ. με νόμο).

2. Τίθενται οι όροι για την ισχύ της προς κύρωση Συμφωνίας καθώς και οι συνέπειες από την μη εκπλήρωσή τους εντός της αναφερόμενης προθεσμίας (30η Οκτωβρίου 2016).

3. Προβλέπονται αμοιβαίες διαβεβαιώσεις που παρέχουν τα Μέρη μεταξύ τους, τροποποιούνται τα στοιχεία επικοινωνίας των Μερών κ.λπ.

Μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο του νομοσχεδίου ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα