Κατά $800 εκατ. μειώθηκαν τα μπόνους των τραπεζιτών μετά το Brexit

Μια σημαντική μείωση στα μπόνους τους έχουν δει οι τραπεζίτες μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, η αξία των μπόνους της Deutsche Bank, της Barclays, της UBS και της Credit Suisse έχει μειωθεί κατά 800 εκατ. δολάρια

Ο αριθμός αυτός βασίζεται στα μπόνους που κατατέθηκαν το περασμένο έτος. Η Deutsche ανέβαλε την καταβολή μπόνους ύψους 1,5 δισ. ευρώ το 2015, η Barclays ανέβαλε την

καταβολή 661 εκατ. λιρών, η Credit Suisse και η UBS ανέβαλαν την καταβολή 978 εκατ. ελβετικών φράγκων και 1 δισ. αντίστοιχα.

Οι περισσότερες τράπεζες ανέβαλαν την καταβολή των μπόνους για πάνω από το ελάχιστο όριο των τριών ετών, ενώ η Deutsche, το ανέβαλε για τα ανώτερα στελέχη της για μια πενταετία.

Μετά το δημοψήφισμα οι τιμές των μετοχών των εν λόγω τραπεζών έχουν μειωθεί σημαντικά.

Όσοι εργάζονται για τις επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ έχουν επηρεαστεί λιγότερο όσον αφορά την μη καταβολή των μπόνους αλλά δεν έχουν μείνει και εντελώς ανεπηρέαστοι.

Το 2014 (το τελευταίο έτος που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), η Goldman Sachs και η J.P. Morgan απένειμαν μπόνους αξίας 229 εκατ. δολαρίων και 435 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα