To Βrexit διαλύει το όνειρο φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν στη Βρετανία

Για την Fabienne Vicari, η πιθανότητα να στείλει τον γιο της σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας έχει γίνει, πια, κάτι το σχεδόν απρόσιτο.

Όπως και χιλιάδες γονείς στην ΕΕ, η Ιταλογαλλίδα μητέρα που ζει στη Ρώμη έρχεται αντιμέτωπη με ένα κύριο αποτέλεσμα του Brexit: Τον υπερδιπλασιασμό των πανεπιστημιακών διδάκτρων. Εδώ και δεκαετίες, τα βρετανικά πανεπιστήμια χρέωναν τους Ευρωπαίους φοιτητές το ίδιο με τους Βρετανούς. Το Brexit, λοιπόν, μπορεί να οδηγήσει την αύξηση των τιμών αυτών στο ίδιο σημείο με τους "overseas" φοιτητές, οι οποίοι πληρώνουν τα υπερδιπλάσια, στις 35.000 λίρες και άνωθεν.

Με

τη ψήφο της Βρετανίας να γίνεται πια... αποδεκτή, οι πολίτες του μπλοκ αρχίζουν κι αυτοί να μετρούν την απόρροια του βρετανικού δημοψηφίσματος, συμπεριλαμβανόμενου και του προβλήματος των πιο ακριβών διδάκτρων.

Υπάρχουν 125.000 Ευρωπαίοι φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια οι οποίοι πληρώνουν τα ίδια δίδακτρα με τους Βρετανούς και μπορούν να λάβουν φοιτητικά δάνεια. Αν και οι παρόντες Ευρωπαίοι φοιτητές έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως θα συνεχίσουν να πληρώνουν 9.000 λίρες κάθε χρόνο, κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει πως αυτό θα συνεχιστεί και σε βάθος χρόνου.

Οι μελλοντικοί φοιτητές μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν έως και 23.000 λίρες, ή 35.000 και πάνω για ιατρικά πτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα