Γεροβασίλη: Θα υπάρξει σχέδιο νόμου για τον έλεγχο και του Διαδικτύου

Μετά τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, σειρά έχει ο έλεγχος και του αχανούς χώρου του Διαδικτύου. Όπως επιβεβαίωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχετικό σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με αυτό, θα δημιουργηθεί Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης που θα υπάγεται σε υπό ίδρυση κρατικό Οργανισμό υπό την επωνυμία «Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης».

Ωστόσο, η

κα. Γεροβασίλη αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι υπάρχει ο προσανατολισμός για ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα αποτύπωσή του.
Παράλληλα, όπως σημείωσε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη και στο χώρο του ραδιοφώνου αλλά και στο χώρο του διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή των ηλεκτρονικών ΜΜΕ στο συγκεκριμένο μητρώο θα αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση, προκειμένου τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ να δικαιούνται διαφημίσεις από τον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα – συμπεριλαμβανομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ) και των επιχειρήσεων που εποπτεύονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Keywords
Τυχαία Θέματα