Και το περιοδικό Elle «θύμα» της κυβέρνησης Ερντογάν

Η τουρκική έκδοση του περιοδικού Elle βρίσκεται αντιμέτωπο με... μποϊκοτάζ από την τουρκική κυβέρνηση, καθώς αποφασίστηκε η απαγόρευση της πώλησής του σε αναγνώστες κάτω των 18 ετών. Όπως αποφάνθηκε η αρμόδια επιτροπή που τελεί υπό τις οδηγίες του Τούρκου πρωθυπουργού, το γνωστό περιοδικό μόδας περιέχει «ακατάλληλο περιεχόμενο».

Όταν εφαρμοστεί η απαγόρευση, το περιοδικό θα επιτρέπεται να πωλείται αποκλειστικά μέσα σε φάκελο ή σε πλαστική σακούλα και μόνον σε άτομα άνω των 18 ετών. Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται επάνω

στο τεύχος ότι είναι «βλαβερό για τους ανήλικους» και δεν θα επιτρέπεται να διαφημίζεται.

Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται καθώς στο τελευταίο τεύχος Μαρτίου με το Ρόζι Χάτινγκτον - Γουίτλεϊ στο εξώφυλλο, κάποια άρθρα και φωτογραφίες κρίθηκαν ως επιβλαβείς για την ηθική των παιδιών κάτω των 18 ετών. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού για την προστασία των παιδιών από άσεμνες εκδόσεις. Στην ανακοίνωση δεν αναφερόταν ποια άρθρα ή φωτογραφίες θεωρήθηκαν προσβλητικές.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η εκδότρια εταιρεία της τουρκικής έκδοσης του Elle, Dogan Burda Dergi, δεν έχει λάβει επίσημο έγγραφο με την απόφαση της κυβέρνησης. Όπως επισήμανε το ΔΣ, μόλις λάβει το έγγραφο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα