Και όμως... η Apple δεν αξίζει πλέον τόσα πολλά

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν την Τρίτη, όταν η HSBC υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρείας, αναφέροντας την υπερβολική εξάρτηση από ένα μόνο προϊόν και την επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών.

Η HSBC υποβάθμισε τη σύσταση σε «hold» από «buy» και μείωσε την τιμή στόχο της μετοχής στα 200 δολάρια, από 205. Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν κατά 1,9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την

Τρίτη και διαπραγματεύτηκαν πάνω από 181 δολάρια ανά μετοχή, προσθέτοντας στην ήδη μείωση κατά 18% για αυτό το τρίμηνο.

Η δήλωση των αναλυτών της HSBC ανέφερε:

"Η ανάπτυξη της μονάδας του εμβληματικού hardware της Apple έχει ξεπεραστεί πλέον, ενώ τα έσοδα υποστηρίζονται μόνο από τις υψηλότερες τιμές πώλησης και την ανάπτυξη υπηρεσιών.

Η επίπεδη ανάπτυξη της μονάδας αυτής έχει πλήξει την τιμή της μετοχής της Apple και, παρεμπιπτόντως, τους βασικούς της προμηθευτές. Αυτό που έχει κάνει επιτυχημένη την Apple, δηλαδή ένα συγκεντρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων εξαιρετικά επιθυμητών (και ακριβών), αντιμετωπίζει τώρα την πραγματικότητα του κορεσμού της αγοράς".

Η HSBC προέβη επίσης σε μια εις βάθος ανάλυση του κατά πόσον η Apple θα πρέπει να διαπραγματεύεται με ένα υψηλότερο πολλαπλό κέρδος σε σχέση με τις μετοχές των εταιρειών που πωλούν πολυτελή προϊόντα.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μετοχές της Apple δεν είναι "ιδιαίτερα ακριβές", αλλά δεν αξίζουν ένα υψηλότερο πολλαπλάσιο σε σχέση με τις άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα