Θεσσαλονίκη: Σκουπιδότοπος με επικίνδυνο αμίαντο δίπλα στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μπάζα από ανακαινίσεις σπιτιών, επικίνδυνες πλάκες αμιάντου, πλαστικές συσκευασίες και έπιπλα συνθέτουν το σκηνικό σε μία άτυπη χωματερή που έχει δημιουργηθεί από ασυνείδητους στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή κοντά στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Οι επαγγελματίες της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ιδίως για την παρουσία μεγάλου όγκου αποβλήτων

αμίαντου, που είναι εξαιρετικά ρυπογόνος.

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση στο σημείο είναι εκτεταμένη και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού σε απόσταση αναπνοής καθημερινά διέρχονται χιλιάδες ταξιδιώτες. «Η έκταση του μπαζότοπου αυξάνεται δραματικά το τελευταίο διάστημα και, πλέον, μας ανησυχεί πού θα φτάσει», λέει στη Greenagenda.gr ιδιοκτήτης επιχείρησης, αποκαλύπτοντας ότι μόλις σήμερα το πρωί «ένα φορτηγό ήρθε και άδειασε μπάζα στο σημείο».

Εάν η απαράδεκτη κατάσταση με την ανεξέλεγκτη διάθεση στην περιοχή συνεχιστεί, τα απόβλητα θα φτάσουν να ξεχειλίζουν μέσα στο οδόστρωμα. Ήδη, η νησίδα της 26ης Οκτωβρίου έχει γεμίσει με σκουπίδια, λόγω του αέρα.

Τι λέει ο δήμος Θεσσαλονίκης

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον συγκεκριμένο χώρο είναι τραγική. Η ευθύνη βρίσκεται και στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που πρέπει να περιφράξει την ιδιοκτησία του, αλλά και στους συνδημότες μας, που με την αδιαφορία που τους χαρακτηρίζει κοιτούν μόνο την ευκολία τους και πετούν ό,τι δεν χρειάζεται όπου τους είναι πιο εύκολο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των ενεργειών τους», είπε στη Greenagenda.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

«Ως δήμος Θεσσαλονίκης παρεμβαίνουμε μόνο με εισαγγελική εντολή και εφόσον ο χώρος χαρακτηριστεί ως εστία μόλυνσης», πρόσθεσε και τόνισε πως είναι μεγάλο το κόστος για τον δήμο σε τέτοιου είδους καθαρισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα