Καμπανάκι κινδύνου και απ' τους εξαγωγείς

Υπολογίζεται πως το ποσό που οφείλει σήμερα το Κράτος στους Εξαγωγείς ξεπερνάει τα 700 εκατ. ευρώ από 550 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2016, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξησή του το επόμενο διάστημα, με δεδομένη την στενότητα στα δημόσια οικονομικά.

Καμπανάκι κινδύνου για τις συνέπειες που προκαλεί η αέναη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και δανειστών κρούει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Ήδη οι εξαγωγικές επιχειρήσεις βλέπουν τις οφειλές του Δημοσίου προς τις ίδιες να έχουν φουσκώσει εκ νέου, ξεπερνώντας τα 700 εκατ. ευρώ από 550 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του

2016.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης νέων ανέργων που ξεκινά ο Σύνδεσμος η Πρόεδρος του, Χριστίνα Σακελλαρίδη τόνισε πως η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση έχει επιδεινώσει τις συνθήκες στην αγορά, διογκώνοντας τα προβλήματα ρευστότητας και δυσχεραίνοντας την προσπάθεια των εξαγωγέων.

Η κα Σακελλαρίδη εκτίμησε οτι υπό ομαλές συνθήκες φέτος οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να αυξηθούν 2,5% με 2,7% σε σχέση με πέρυσι, προειδοποίησε όμως ότι «τα πράγματα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή». Γι αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η διαπραγμάτευση ώστε να τερματιστεί η αβεβαιότητα και να επέλθει ηρεμία στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα