«Καμπάνα» $4,9 δισ. στην RBS για τοξικά στεγαστικά δάνεια

Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει $4,9 δισ. στο πλαίσιο της διαμάχης που έχει με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να επιλύσει ένα μακροχρόνιο ζήτημα που αφορά αμερικανική έρευνα σε τοξικά στεγαστικά δάνεια που παρείχε την περίοδο 2005-2007, λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

Όπως ανακοίνωσε

η τράπεζα, αν και το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου ($3,46 δισ.) θα καλυφθεί από χρήματα που έχουν ήδη αποταμιευθεί για αυτούς τους σκοπούς, τα κέρδη του β' τριμήνου αναμένεται να μειωθούν κατά 1,44 δισ. δολάρια.

Αναλυτές είχαν υπολογίσει ότι η εταιρεία θα πλήρωνε περισσότερα για να επιλύσει το ζήτημα με την Deutsche Bank να κάνει λόγο για 9 δισ. δολάρια και την Bloomberg Intelligence να εκτιμά ποσό ύψους άνω των 11 δισ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Ross McEwan, χαρακτήρισε τον συμβιβασμό αυτό ως «ορόσημο» για την τράπεζα , το 71% της οποίας ανήκει στο βρετανικό κράτος, ενώ πρόσθεσε πως «το να αφαιρέσουμε την αβεβαιότητα σε σχέση με την κλίμακα αυτού του διακανονισμού σημαίνει ότι η κατάσταση στον επενδυτικό τομέα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη» και πρόσθεσε πως «αποτελεί το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για τις παγκόσμιες φιλοδοξίες αυτής της τράπεζας».

Keywords
Τυχαία Θέματα