Ιστορική επίδοση 15ετίας για το Ελ. Βενιζέλος στο α' τρίμηνο του 2016

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 έκλεισε με το αεροδρόμιο της Αθήνας να συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και την επιβατική κίνηση να καταγράφει την καλύτερη ιστορική επίδοσή της κατά τους συγκεκριμένους μήνες, φθάνοντας τα 3,45 εκατομμύρια επιβάτες. Η άνοδος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι φθάνει το 15,7%, ενώ κάθε ένας από τους πρώτους μήνες του 2016 ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ του. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο

τρίμηνο, με 1,4 και 2,05 εκατ. επιβάτες αντίστοιχα, με τη διεθνή κίνηση να ξεπερνά για πρώτη φορά την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου τα 2 εκατ. επιβάτες. Οι Ελληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο της τάξεως του 15% και 17% αντίστοιχα.


Μόνο το μήνα Μάρτιο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα, φθάνοντας το 1,29 εκατ. επιβάτες, πετυχαίνοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 17,1%. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα για το μήνα Μάρτιο, παρουσιάζοντας δυναμική άνοδο κατά 26% και 11,9% αντίστοιχα. Τόσο οι Ελληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 16% και 18% αντίστοιχα.


Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους έφτασε τις 35 χιλιάδες- για την ακρίβεια 34.921, καταγράφοντας άνοδο κατά 10,2%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 12,6%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο, στο επίπεδο του 8,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα