Ιστορίες από το Taxibeat…

Αυτή η Παρασκευή του Open Coffee δεν ήταν σαν τις άλλες. Ήταν εντελώς διαφορετική. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα δεν είχε την συνηθισμένη μορφή του με τις σύντομες παρουσιάσεις startups αλλά μικρούς απολογισμούς και νέα ξεκινήματα.

Επιπλέον, αυτών μια αίσθηση γιορτής μέσα από την δικαίωση... Άλλωστε, και η πρόσκληση που «ανέβηκε» στα social media επέτρεπε στον καθένα να φανταστεί το τι θα συναντήσει αργά το

απόγευμα της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Οδό Πειραιώς.

«Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Daimler, οι συνιδρυτές του Taxibeat Νίκος Δρανδάκης, Κωστής Σακκάς και Μιχάλης Σφιχτός θα βρεθούν επί σκηνής για ένα fireside chat εφ' όλης της ύλης».

Η πρώτη εικόνα: Ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο. Όρθιοι στα πλάγια και αγώνας για να βρεις μέρος να σταθείς ανάμεσα σε σακίδια και μπουφάν.

Εικόνα δεύτερη: Αι γενεαί πάσαι της αθηναϊκής startup σκηνής έδωσαν το παρόν. Οι πιονέροι που μεγάλωσαν και πέρασαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αλλά και οι επενδυτές τους (οι παλιοί και οι καινούργιοι), οι fund managers, οι (ελάχιστοι) δημοσιογράφοι.

Εικόνα τρίτη: Στην σκηνή ο Γιώργος Τζιραλής, το πρόσωπο του Open Coffee και απέναντι του, ο Νίκος Δρανδάκης, ο Κωστής Σακκάς και Μιχάλης Σφιχτός. Η τρίτη ήταν και η πιο δυνατή εικόνα. Τα πρόσωπα που είχαν την δύναμη να συνθέσουν και να αφηγηθούν μια δυνατή ιστορία. Η διαφορετικά, πολλές μικρές στιγμές ενός εγχειρήματος.

Ξαναδιαβάζω τις σημειώσεις που κράτησα στο κινητό μου: Για την πελάτισσα που έμεινε ικανοποιημένη από την εξυπηρέτηση και έστειλε mail για να «βάλει» λεφτά. Για την απεργία των ταξιτζήδων επί Ραγκούση που πήγε να βγάλει νοκ αουτ την υπηρεσία πριν καν την γνωρίσει ο κόσμος.

Για τον Γιώργο Τζιραλή που έφερε τον Νίκο Μωραϊτάκη της Workable που «έβαλε κάποια χρήματα», για την κινητοποίηση και τη συμβολή στο κομμάτι της χρηματοδότησης του Απόστολου Αποστολάκη. Για το μάθημα από την αποτυχία της Βραζιλίας. Για τις πρώτες επαφές με τους Γερμανούς του Μytaxi και της Daimler ήδη από το τέλος του 2015.

Για το επικεφαλής των «Εξαγορών» της γερμανικής εταιρείας που ήθελε να ρίξει το τίμημα. Για το στοίχημα του Περού.Για την επόμενη μέρα των αυτόνομων αυτοκινήτων αλλά και των πρόσθετων υπηρεσιών που αλλάζουν τον τρόπο μετακίνησης στις πόλεις...

Φωτογραφίες: Στέφανος Καστρινάκης

Κ. Τσ.

Keywords
Τυχαία Θέματα