ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Νέο προσκλητήριο στη ναυτιλιακή κοινότητα για κοινωνική προσφορά

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Εκδήλωση για την παρουσίαση της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στο Μουσείο Μπενάκη , παρουσία μελών της ναυτιλιακής κοινότητας.

Το έργο κοινωνικής προσφοράς που υλοποιεί η ναυτιλιακή κοινότητα σε συλλογικό επίπεδο, μετακινήθηκε το 2016 από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην Εταιρεία

Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (www.syn-enosis.gr), η οποία δημιουργήθηκε για να αποτελέσει σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της Ναυτιλίας και να συνδράμει την ελληνική κοινωνία μέσω προγραμμάτων αλληλεγγύης, ανθρωπιστικών έργων και ενεργειών προσφοράς δημοσίου και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, υπό την διπλή ιδιότητα του Προέδρου της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανέφερε ότι «μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη γενέτειρά μας και τους συμπολίτες μας και θα έχουμε, μαζί με την μεγάλη ηθική ικανοποίηση της προσφοράς, την τιμή να αποτελούμε για την κοινωνία, αλλά και για τα παιδιά μας, ένα υψηλό πρότυπο υπεύθυνου πολίτη, επιχειρηματία αλλά κυρίως ανθρώπου».

Από την πλευρά της η Μελίνα Τραυλού, Αν. Ταμία της ΕΕΕ και Γραμματέα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κάλεσε την ναυτιλιακή κοινότητα να συμμετέχει στο νέο προσκλητήριο συλλογικής κοινωνικής δράσης και να ενδυναμώσει με την ενεργό συνδρομή της αυτό το σπουδαίο έργο για τον τόπο.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης Ληξουρίου Κεφαλονιάς της οποίας το ιστορικό κτήριο αποκαταστάθηκε με δαπάνη της ΕΕΕ μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα