Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές χάρη στο πετρέλαιο

Η διαμόρφωση του μαύρου χρυσού στο υψηλότερο επίπεδο οκτώ μηνών σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη στις μετοχές, κυρίως, των ιταλικών τραπεζών, ήταν αρκετές για να οδηγήσουν σε ισχυρά κέρδη και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Άνοδος 1,13% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 346 μονάδες, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν θετικό πρόσημο.

Ανάλογη εικόνα εμφάνισε ο γερμανικός DAX

30, με κέρδη 1,65% στις 10.285 μονάδες, με τον FTSE 100 να διαχωρίζει για μία ακόμη συνεδρίαση τη θέση του, καθώς ήταν ο δείκτης με την ηπιότερη ενίσχυση, η οποία έφθασε στο 0,1% ενώ ο βρετανικός δείκτης έκλεισε στις 6.279 μονάδες.

Κέρδη 1,19% για τον CAC 40 στις 4.475 μονάδες, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,8% στις 8.894 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να εμφανίζει κέρδη 1,99% στις 17.975 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πολύ καλή πορεία των αγορών, πέραν της ανάκαμψης του μαύρου χρυσού,θα πρέπει να αποδοθεί και στις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, όπου διαφάνηκε ότι η τράπεζα δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Σε επίπεδο μετοχών, κέρδη άνω του 3,5% σημείωσε ο τίτλος της Tullow Oil, με αυτόν της Royal Dutch Shell να ενισχύεται 3,2%, μετά και την ανακοίνωση ότι αποχωρεί από 10 χώρες, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας του αλλά και κατόπιν της απόκτησης της BG Group.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη που εμφάνισαν και οι μετοχές ιταλικών τραπεζών, καθώς φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη στον κλάδο επιστρέφει.

Keywords
Τυχαία Θέματα