Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Η κρίση των αναδυόμενων αγορών βρίσκεται προ των πυλών (πολλοί επιχειρηματολογούν πως έχει ήδη ξεκινήσει) και δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε τη Wall Street, η οποία τους τελευταίους μήνες σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «πατώντας» στην ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ.

Ο δείκτης μετοχών MSCI Αναδυόμενων Αγορών σημειώνει αρνητική κίνηση για έκτη μέρα, στην πιο απότομη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Πρωταγωνιστές των απωλειών σήμερα οι τεχνολογίες, στον

απόηχο του χθεσινού επιτευγματος της Amazon, η οποία μπήκε στο κλαμπ του ενός τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίηση (μαζί με Apple). Ο κλάδος προέρχεται από συνεχόμενα ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης με επιφυλακτικότητα την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας, την ώρα που ακόμη δεν έχει επιτεχυθεί συμφωνία με Καναδά.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,2% στις 25.901 μονάδες, o S&P 500 διολισθαίνει 0,26% στις 2.889 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει ισχυρές απώλειες 1,32% στις 7.964 μονάδες.

Στα νομίσματα των αναδυόμενων, το ραντ Νότιας Αφρικής οδηγεί το sell-off, με υποχώρηση στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών. Ακολουθεί το μεξικάνικο πέσο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 9,5% στα 50,1 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών.

Το έλλειμμα με την Κίνα διευρύνθηκε 10%, στο επίπεδο-ρεκόρ των 36,8 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα εκτιναχτεί στα 50,3 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών διολίσθησαν κατά 1% στα 211,1 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές σόγιας υποχώρησαν κατά 0,7 δισ. δολάρια και οι εξαγωγές επιβατικών αεροσκαφών κατά 1,6 δισ. δολάρια. Ωστόσο, οι εξαγωγές πετρελαίου ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,47% στα 68,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% υψηλότερα, στα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τα κέρδη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,1616.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,89%.

Keywords
Τυχαία Θέματα