Ισχυρές απώλειες στη Wall με «οδηγό» την τεχνολογία

Με ισχυρή πτώση κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες την Πέμπτη με «οδηγό» τις τεχνολογικές μετοχές αλλά και τον φόβο ενός εμπορικού πολέμου.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,74% στις 24.251 μονάδες, με τις μετοχές των Caterpillar, 3M και Boeing να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,54% στις 2.670 μονάδες με τις τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές μετοχές να υποχωρούν πάνω από 2%. Απώλειες 1,75% στις 7.216 μονάδες για τον Nasdaq.

Οι

τεχνολογικές μετοχές έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις τις τελευταίες μέρες, με «οδηγό» τη μετοχή του Facebook και το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή του Facebook έχει καταγράψει απώλειες πάνω από 8,5% μέχρι στιγμής, μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα η μετοχή υποχωρεί κατά 1,5%, παρά τη δημόσια απολογία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Απώλειες 1,5% καταγράφει και η μετοχή της Alphabet, υποχωρώντας σε επίπεδα διόρθωσης.

«Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ο τεχνολογικός κλάδος οδηγούσε υψηλότερα την αγορά. Μετά τα υψηλά της 12ης Μαρτίου η εικόνα άλλαξε» σχολιάζει ο Εντ Γιαρντένι, πρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Yardeni Research.

Οι μετοχές δέχονται πιέσεις και από τους δασμούς που αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην ημέρα ο Λευκός Οίκος προς την Κίνα. Σύμφωνα με ορισμένες ειδήσεις, η Ουάσινγκτον θα επιβάλλει δασμούς ύψους έως και 50 δισ. δολαρίων προς τις κινεζικές εισαγωγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα