ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέο πρόγραμμα επενδύσεων 20 εκατ. την επόμενη τριετία

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Νέο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ και τριετούς διάρκειας ανακοίνωσε ο Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗ παρά το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας που ενισχύεται απ' την παρατεταμένη εκκρεμότητα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Γιώργος Μίχος τόνισε πως «με σταθερή τη δέσμευση στη χώρα ο όμιλος προχωρά στην υλοποίηση πλάνου

επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καινοτομιών και επενδύσεων για την ελλ. Αγορά άνω των 20 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια».

Όπως σημείωσε από το 2011 ως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 45 εκατ. ευρώ επενδύσεις ενώ ο όμιλος έχει καταφέρει επιτυχώς να στραφεί προς ξένες αγορές, αφού πλέον το 60% της παραγωγής εξάγεται σε όλο τον κόσμο. «Από τη Μαλαισία ως την Αργεντινή», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχος.

Όπως σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει κατά 80% ενώ το 2016 έχει ξεκινήσει με τα ίδια «σημάδια» που είχε επιδείξει και το 2015, πριν την επιβολή των capital controls.

Με φόντο την οικονομική πολιτική και την φορολογική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων ο κ. Μίχος σημείωσε πως «καλό θα ήταν να υπάρχει μία προβλεψιμότητα στα ζητήματα των φόρων». Από εκεί και πέρα επανέλαβε πως «πιστεύουμε στις δυνατότητες της οικονομίας και της εταιρείας μας και γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στην Ελλάδα και να συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Ο κ. Μίχος υπογράμμισε πως από το 2011 ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έχει συνεισφέρει πάνω από 1,5 δισ ευρώ στην ελλ. Οικονομία. Απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζόμενους, έχει εγκαταστάσεις σε 33 σημεία στην Ελλάδα και διαθέτει περισσότερους από 1.500 συνεργάτες – εργολάβους. Τόνισε δε ότι κάθε χρόνο ρίχνει 300 εκατ. ευρώ σε πληρωμή φόρων, εισφορών, μισθών και άλλων λειτουργικών εξόδων και επενδύσεων...

Keywords
Τυχαία Θέματα