ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση του PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο

Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε τον Απρίλιο η ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης PMI της IHS Markit υποχώρησε στις 53,0 μονάδες -ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από τον Μάρτιο του 2017- από 55,3 μονάδες τον Μάρτιο.
Σημειώνει ότι η προκαταρκτική μέτρηση της Markit διαμορφωνόταν στις 52,9

μονάδες.

«Τα τελικά στοιχεία του PMI για τον Απρίλιο δείχνουν μια σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ στην αρχή του δεύτερου τριμήνου, υποδηλώνοντας ότι το δυναμικό ξεκίνημα του έτους έχει χάσει κάποια δυναμική.

Οι επιχειρήσεις εμφάνισαν τη χαμηλότερη αύξηση παραγωγής και πωλήσεων σε διάστημα δύο ετών, δείχνοντας ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 1,9% τον Απρίλιο», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών διολίσθησε στις 53,0 μονάδες τον Απρίλιο, από 54,6 τον Μάρτιο, επίπεδο που επίσης αποτελεί το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2017.

Παράλληλα, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα του Institute for Supply Management, ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στις 55,5 μονάδες τον Απρίλιο -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017- από 56,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα