«Άλμα» για τον Dow μετά τα ισχυρά στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά το άνοιγμα την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ήταν ισχυρότερη από το αναμενόμενο τον Απρίλιο.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 0,33%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε επίσης άνοδο 0,50%. Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε επίσης κατά 0,88%. Οι μετοχές της Amazon

πήραν ώθηση από την επένδυση της Berkshire Hathaway του Warren Buffett.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 263.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Παράλληλα, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 3,6% που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν ακόμη ότι οι ωριαίες αποδοχές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 190.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με την ανεργία στο 3,8%.

Είχε προηγηθεί ένα διήμερο απωλειών για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street, μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη, που μείωσαν τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων, απογοητεύοντας τους επενδυτές.

Την ίδια ώρα, οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται με αμείωτη ροή σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα