Ιόνια Οδός: Στους δρόμους ξανά η κυβέρνηση για τους αυτοκινητόδρομους

Της Μαριάννας Τζάννε

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα τεθούν σε λειτουργία τα δεύτερα διόδια της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας, μετά την ομώνυμη σήραγγα, ενώ εντός Σεπτεμβρίου θα πληρώνουν οι οδηγοί σε άλλα δύο σημεία του αυτοκινητοδρόμου, στο Μενίδι και στο Τέροβο. Η χρέωση για τα ΙΧ στο νέο σταθμό της Κλόκοβας θα είναι 2,95 ευρώ ενώ στο Μενίδι, μετά την Αμφιλοχία τα οχήματα θα καταβάλλουν 2,95 ευρώ και στο Τέροβο, ανάμεσα στη Φιλιππιάδα και τα Ιωάννινα

3,05 ευρώ.

Την προσεχή Πέμπτη πέφτει και τυπικά η αυλαία στην Ιόνια Οδό αφού παραδίδεται σε κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη και το τελευταίο κομμάτι του οδικού άξονα, τα 14 χιλιόμετρα του τμήματος Πέρδικα Ιωαννίνων έως την ένωση με την Εγνατία Οδό.

Με την παράδοση και αυτού του έργου, ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται στο σύνολο του σε κυκλοφορία και πριν την αυστηρή προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα είχε παραδοθεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μήκους 27 περίπου χιλιομέτρων. Σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο λειτουργούν μόνο τα διόδια του Αγγελοκάστρου. Με την λειτουργία και των τεσσάρων μετωπικών σταθμών διοδίων το κόστος της διαδρομής Αντίρριο-Γιάννενα για τα ΙΧ προβλέπεται να φτάσει τα 12,45 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα