ΗSBC: Υψηλό ρίσκο να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις

του Δημήτρη Παφίλα

Κίνδυνο διακοπής των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές διακρίνει σε σημερινή της έκθεση για την Ελλάδα, η τράπεζα HSBC. Η έκθεση με τίτλο «Ελληνικές διαπραγματεύσεις: έχουμε ξαναδεί την ταινία ;» αποτυπώνει τα τελευταία γεγονότα επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα.

Όπως

επισημαίνει ο Ιταλός αναλυτής της τράπεζας, Fabio Balboni «τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται καλύτερα για την Ελλάδα με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους και την πιθανή πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση... όμως η ανακοίνωση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την 13η σύνταξη έσπρωξε πίσω οποιεσδήποτε προοπτικές για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Με την εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της να υπονομεύεται, βλέπουμε ένα ρίσκο για περισσότερες καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις».

H ανάλυση της HSBC συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι, «όλοι επικεντρώνονται τώρα στο Eurogroup που θα επανασυγκληθεί στις 26 Ιανουαρίου. Κατά την άποψη της HSBC, οι πράξεις του κ. Τσίπρα είτε προκαλέσουν ρήξη ή όχι στην συμφωνία με την τρόικα αυτό είναι λιγότερο σημαντικό από την συμφωνία μεταξύ των δυο μερών. Με κάποιες διαφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και όχι μεγάλες λήξεις ομολόγων μέχρι τον επόμενο Ιούλιο (επτά δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και ιδιώτες επενδυτές ), βλέπουμε ένα υψηλό ρίσκο να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα