Με υπογραφή Σπίρτζη η ανάθεση στην ΓΕΚ-Τέρνα 300 εκατ. ευρώ για την συνέχιση του Ε65

της Μαριάννας Τζάννε

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του νότιου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε αναβληθεί κατά την επανεκκίνηση των έργων το 2013. Σύμφωνα με την απόφαση, η ΓΕΚ-Τέρνα, η οποία έχει την ευθύνη της κατασκευής, της λειτουργίας και της συντήρησης του έργου, αναλαμβάνει την κατασκευή και του αναβαλλόμενου

τμήματος Ξυνιάδα – Λαμία, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ καθώς και την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών ύψους 5,75 εκατ. ευρώ στο ίδιο τμήμα.

Στα τέλη Μαρτίου θα παραδοθεί το κεντρικό τμήμα (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) του Αξονα Κεντρικής Ελλάδας, ενώ σε διαπραγματεύσεις με αλλαγή χάραξης είναι η κοινοπραξία και για την κατασκευή του βόρειο τμήματος (Τρίκαλα – Εγνατία Οδός).

Η σύμβαση για το έργο των 231 χλμ. συνολικά (όταν ολοκληρωθούν και τα δύο άλλα τμήματα δηλαδή Λαμία - Ξυνιάδα και σύνδεση με Εγνατία Οδό) αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α/Κ Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό (συνολικό μήκος 174 χλμ.), καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του Π.Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες (συνολικό μήκος 57 χλμ.).
Όταν τα έργα ολοκληρωθούν το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα