Η Βόρεια Κορέα ρίχνει την Ασία – Άνοδος για χρυσό και γεν

Η ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια έστειλε ψηλότερα τις τιμές του χρυσού και το γεν, την ώρα που οι ασιατικές αγορές δέχονταν πιέσεις από την αυξανόμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά την ανακοίνωση της Βορείου Κορέας ότι έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου το Σαββατοκύριακο.

Πριν λίγο μάλιστα, τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Νότια Κορέα έχει σοβαρές ενδείξεις ότι η Πιόνγιανγκ ετοιμάζει νέα

εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες κοντά στο 1%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε απώλειες 1,15%, ενώ σημειώθηκε στους δεικτοβαρείς τίτλους. Η Samsung Electronics σημείωνε απώλειες 0,52% και η Hyundai Motor 1,4%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,35% με πτώση σε όλους σχεδόν τους τομείς. Ο υποδείκτης των χρηματοοικονομικών υποχώρησε κατά 0,72%, ωστόσο ο κλάδος των εταιρειών εξόρυξης χρυσού σημείωσε άνοδο.

Στην Κίνα επικράτησαν μικτές τάσεις με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,10% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 0,94%.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ απαντούν στη Βόρεια Κορέα με προσομοίωση πολέμου. Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, ενώ το απόγευμα συνέρχεται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της «χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μα».

Σημειώνεται ότι κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι αγορές σε Μαλαισία και Βιετνάμ λόγω αργίας. Κλειστή όμως θα παραμείνει την Δευτέρα και η Wall Street στις ΗΠΑ λόγω της αργίας του Labor Day.

Keywords
Τυχαία Θέματα