ΣΥΡΙΖΑ: Διέλυσαν την Αγροτική Τράπεζα για να μην πληρώσουν τα χρέη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

09:02 4/9/2017 - Πηγή: BankWars

Για «μεθοδεύσεις διάλυσης της Αγροτικής Τράπεζας» προκειμένου «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να μην αποπληρώσουν τα δεκάδες εκατομμύρια που χρωστούσαν» στην τράπεζα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, καλώντας τις ηγεσίες των δύο κομμάτων «να προχωρήσουν άμεσα σε εξηγήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», που φέρνει στο φως της δημοσιότητας την αγωγή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

«Από το δημοσίευμα προκύπτει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μεθόδευσε τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να μην αποπληρώσουν τα δεκάδες εκατομμύρια που χρωστούσαν, ως κόμματα, στη συγκεκριμένη τράπεζα» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «στις 3 Ιουλίου 2012, η ΑΤΕ είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού δημοσίου με την οποία καταγγέλλει την αφαίρεση των περιουσιακών της στοιχείων» ενώ «εντελώς… συμπτωματικά, 23 μέρες αργότερα, δηλαδή στις 26 Ιουλίου, αποφασίστηκε η διάλυση της Αγροτικής και η εκχώρηση του ‘υγιούς’ κομματιού της στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου και πέρασαν και τα δάνεια των δύο κομμάτων, παρόλο που ήταν μη εξυπηρετούμενα».

Keywords
Τυχαία Θέματα