Η τεχνολογία πληρώνει καλύτερα

Για μία ακόμη φορά οι τεχνολογικές εταιρείες κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη με τους εργοδότες που προσφέρουν τις υψηλότερες αποδοχές στους εργαζόμενούς τους στις ΗΠΑ, με γνωστά ονόματα του κλάδου όπως αυτά των Facebook, Alphabet (μητρική της Google) και LinkedIn να βρίσκονται στην κορυφή. Η κατάταξη δημιουργείται μετά από έρευνα της εταιρείας Glassdoor και δημοσιεύεται μία φορά ετησίως.

Στις

πέντε πρώτες εταιρείες της κατάταξης, με μέσο ετήσιο μισθό άνω των 150.000 δολαρίων, περιλαμβάνονται και οι εταιρείες παροχής συμβουλών AT Kearney, PWC αλλά και οι εταιρείες παραγωγής software VMware, Splunk και Cadence Design Systems.

Αν και οι επενδυτικές τράπεζες συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που δίνουν καλές αποδοχές, για παράδειγμα η Goldman Sachs προσφέρει ετήσιες αποδοχές στα 107.500 δολάρια, δεν κατορθώνουν να ενταχθούν ούτε στην πρώτη 25άδα της κατάταξης.

Πάντως η Glassdoor υπογραμμίζει ότι οι υψηλές αποδοχές δεν είναι απαραίτητο να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο γιατί δουλεύει σε μία εταιρεία.

«Δεν υπάρχει αναγκαστικά άμεση σύνδεση μεταξύ των καλών αποδοχών και της καλής διαχείρισης μίας εταιρείας», διευκρινίζει ο Andrew Chamberlain, οικονομολόγος της Glassdoor.

Keywords
Τυχαία Θέματα