Μοσκοβισί: «Είμαι πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα»

Σίγουρος ότι με τη συμφωνία που επήλθε στο Eurogroup θα εισέλθει και το ΔΝΤ χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε χαρακτηριστικά: «είμαι πεπεισμένος ότι τώρα είναι μαζί μας. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία που νομίζω ότι είναι καλή για την Ελλάδα

και το ευρώ. Χρειαζόμαστε και το ΔΝΤ μαζί μας και είμαι πλέον πεπεισμένος ότι θα μας ακολουθήσουν».

Ερωτηθείς πάντως ποιο είναι το ζήτημα που τον ανησυχεί περισσότερο αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης, το Brexit, οι εκλογές στη Γαλλία, η Ιταλία ή η λλάδα, ο Επίτροπος αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας διπλωματικά: «Είμαι αισιόδοξος για την Ευρώπη παρά τα προβλήματα».

Νωρίτερα, είχε τονίσει πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε πιο βαθιά οικονομική και νομισματική ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργούν τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία ενώ εκτίμησε πως η Μαρίν Λε Πεν, που έχει κάνει προεκλογική σημαία την έξοδο της Γαλλίας απ' τη νομισματική ένωση, δεν πρόκειται να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Τον ανησυχεί ωστόσο, όπως είπε, το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις της δίνουν ένα ποσοστό πάνω από 40% στο β' γύρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα