Η στρατηγική της Ford για τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Ο CEO της Ford, Μαρκ Φιλντς, δηλώνει ανήσυχος για τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα. Σε συνέντευξή του στο Business Insider, εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται ο κλάδος για να βγάλει στην αγορά τέτοιου είδους οχήματα μέσα σε πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τεχνολογικές εταιρείες δεν θα

πρέπει να βιαστούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να ρισκάρουν να γίνει κάποιο ατύχημα.

«Ο όρος "αυτόνομα οχήματα" είναι πλέον πολύ συχνός στην αυτοκινητοβιομηχανία. Υπάρχουν πέντε στάδια αυτονομίας. Ο φόβος μου είναι ότι κάποιος θα βγάλει ένα τέτοιο όχημα πριν να είναι έτοιμο και τότε μπορεί να έχουμε... κάποια γεγονότα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επίσης αποκάλυψε ότι η Ford θα ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική. Σήμερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να λανσάρουν αυτόνομα συστήματα Επιπέδου 3, κάτι που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα και πάλι χρειάζονται έναν οδηγό για να παίρνει τον έλεγχο σε ορισμένες καταστάσεις. Η Ford, αντίθετα, στοχεύει να λανσάρει το πρώτο αυτο-οδηγούμενο όχημα Επιπέδου 4 χωρίς τιμόνι, γκάζι ή φρένο, το οποίο μάλιστα θα λειτουργεί σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα