Η παραγωγή σε ΗΠΑ και Λιβύη ρίχνει κι άλλο τις τιμές του πετρελαίου

Το πετρέλαιο διατήρησε τις απώλειες του μετά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των χωρών- μελών του ΟΠΕΚ να αντισταθμίσουν την προσφερόμενη ποσότητα προμηθειών στο πλαίσιο του Οργανισμού.

Τα συμβόλαια του Αυγούστου δεν άλλαξαν πολύ στη Νέα Υόρκη, αφού οι τιμές έκλεισαν την Τρίτη μειωμένες κατά περισσότερο από 20% σε σχέση με την υψηλότερη τιμή του Φεβρουαρίου. Η Λιβύη,

η οποία απαλλάσσεται από τις περικοπές παραγωγής υπό την καθοδήγηση του ΟΠΕΚ, αντλεί περισσότερο πετρέλαιο από κάθε άλλη φορά στα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ το πετρέλαιο που αποθηκεύτηκε στα δεξαμενόπλοια έφθασε αυτό το μήνα στα υψηλότερα επίπεδα του 2017. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,72 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία της Τετάρτης, τα αποθέματα αυτά προβλέπεται να παρουσιάσουν περαιτέρω μείωση κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Το πετρέλαιο έχει φτάσει να διαπραγματεύεται κάτω από τα 44 δολάρια το βαρέλι, περιοχή που συνιστά χαμηλό εννέα μηνών λόγω των ανησυχιών για συνεχή εφοδιασμό από τις Η.Π.Α., καθώς και τη νέα παραγωγή από τη Λιβύη, αντισταθμίζοντας τις περικοπές από τον ΟΠΕΚ και τους εταίρους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης έχουν προσθέσει εξέδρες για άντληση επί 22 εβδομάδες, δηλαδή τη μεγαλύτερη διάρκεια σε 30 χρόνια, σύμφωνα με την Baker Hughes Inc.

Keywords
Τυχαία Θέματα