Πωλητήριο ξανά στα... απομεινάρια της Έμπεδος

Της Στεφανίας Σούκη

Μία ακόμη προσπάθεια πώλησης ακινήτων της άλλοτε κραταιάς κατασκευαστικής εταιρείας προκειμένου να ικανοποιηθούν οφειλές της έναντι τρίτων καταβάλλει η Alpha Aστικά Ακίνητα, με το ρόλο της ειδικής εκκαθαρίστριας.

Ο λόγος για την εταιρεία Έμπεδος, η οποία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων εγχώριων εργοληπτών με τα ανώτατα εργοληπτικά πτυχία 7ης τάξης και οδηγήθηκε τελικά στην πτώχευση

πολύ νωρίτερα της κρίσης, λίγο μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που σήμανε και τη μεγάλη πτώση για αρκετές από τις μεγάλες εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες.

Τώρα, μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που πουλάει η Alpha Aστικά Ακίνητα είναι ακίνητα κυρίως στην Αθήνα, κινητό εξοπλισμό αλλά και ιστορικό αρχείο έργων, όπου περιλαμβάνονται κατασκευαστικά σχέδια κατόψεις τομές όψεις κ.λπ μελέτες λεπτομέρειες έργων που έχουν εκτελεσθεί από την υπό ειδική εκκαθάριση επιχείρηση ως και από τις επιχειρήσεις που συγχωνεύθηκαν με απορρόφηση από αυτήν. Στα ακίνητα περιλαμβάνονται διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, αποθήκες, οικόπεδα, καταστήματα, οικόπεδα ανά την Ελλάδα κ.α..

H Alpha Αστικά ακίνητα έχει προσπαθήσει και στο πρόσφατο παρελθόν να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, πλην ορισμένων συμμετοχών- φιλέτων. Τώρα, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας θα πωληθούν είτε ως ενιαίο σύνολο είτε ως ομάδες ξεχωριστά, ενώ οι προσφορές γίνονται δεκτές μέχρι τις 12 Ιουλίου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα