Η ολοκλήρωση μιας διασυνοριακής συγχώνευσης

Με ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες – την πρωτεύουσα του Βελγίου- και με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2016 η βελγική εισηγμένη ανώνυμη εταιρία, Cenergy Holdings SA έγινε γνωστό ότι «η διασυνοριακή συγχώνευση δι' απορρόφησης από την Cenergy Holdings SA των ελληνικών εισηγμένων εταιριών, Σωληνουργεία Κορίνθου Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε. και Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. Εταιρία Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρία, ολοκληρώθηκε σήμερα με τη σύνταξη στο Βέλγιο της συμβολαιογραφικής πράξης που πιστοποιεί την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης.

Ως εκ τούτου, η διασυνοριακή συγχώνευση έχει πραγματοποιηθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα των βασικών γεγονότων, που ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό με την από 8 Δεκεμβρίου 2016 ανακοίνωση της Cenergy Holdings SA, συνεχίζει να ισχύει.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αυτό, οι μετοχές που προκύπτουν από την εν λόγω διασυνοριακή συγχώνευση αναμένεται πως θα εκδοθούν και παραδοθούν στους πρώην μετόχους της Σωληνουργεία Κορίνθου Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε. και Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. Εταιρία Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρία την ή περί την 20η Δεκεμβρίου 2016».

Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διασυνοριακής συγχώνευσης, η Cenergy Holdings SA έγινε η μητρική εταιρία ενός ομίλου εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής, διανομής και εμπορίας σωλήνων χάλυβα και καλωδίων.

Από την μια, η Σωληνουργεία Κορίνθου εκπροσωπεί τον κλάδο των σωλήνων χάλυβα και αποτελεί προμηθευτή πρώτης επιλογής για εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και διεθνείς κατασκευαστικές εταιρίες. Από την άλλη, η Ελληνικά Καλώδια εκπροσωπεί τον κλάδο των καλωδίων και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καλωδίων στην Ευρώπη.

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή των μετοχών της Cenergy Holdings SA στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και το Χρηματιστήριο Αθηνών υπάρχει διαθέσιμο το σχετικό ενημερωτικό δελτίο στην ιστοσελίδα της Cenergy Holdings SA στη διεύθυνση http://www.cenergyholdings.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα