Οι επιστήμονες κάνουν αντίγραφα των δεδομένων για την κλιματική αλλαγή - Φοβούνται εξαφάνιση τους από τον Τραμπ

Με τον φόβο της εξαφάνισης κρίσιμων δεδομένων για την κλιματική αλλαγή από ανθρώπους του Τραμπ, επιστήμονες αντιγράφουν τα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος και τον ρυθμό της αλλαγής του κλίματος στον πλανήτη.

Επιστήμονες τις επόμενες μέρες θα συναντηθούν με σκοπό να βρουν τρόπο να διατηρήσουν ανέπαφα τα στοιχειά αυτά αφού βλέπουν πως ο χρόνος τους στερεύει έως ότου "έρθει στα πράγματα" ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

"Μπορεί κάτι που φαινόταν πριν κάπως... παρανοϊκό ξαφνικά

(μετά την εκλογή Τραμπ) να φαίνεται ρεαλιστικό ή κάτι που θα μπορούσε να συμβεί", σημειώνει ο Νick Santos, ερευνητής για την κλιματική αλλαγή στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αναφέρει η Washington Post.

"Μπορεί να μην γίνει τίποτα όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αν δεν συμβεί αυτό", σημειώνει.

Πολλοί από τους υπουργούς που έχει προτείνει ο Τραμπ για συμμετοχή στην κυβέρνησή του έχουν κατά το παρελθόν εκφραστεί αρνητικά για τις επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Μάλιστα ένας από τους συμβούλους του Τραμπ είχε δηλώσει πως η ΝΑΣΑ πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με έρευνες για την κλιματική αλλαγή και να προσανατολιστεί στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα