Η Μέρκελ μπροστά στη χειρότερη πολιτική κρίση της καγκελαρίας της

Η κρίση της Γερμανίας σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση τη Δευτέρα με το πολιτικό μέλλον της Καγκελαρίου Angel Merkel στην κόψη του ξυραφιού και τις διαμάχες να γίνονται αισθητές σε όλη την Ευρώπη.

Η Merkel συναντιέται με ανώτερα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνέντευξη

Τύπου αργότερα σήμερα. Πρόκειται για ένα τελεσίγραφο που έστειλε στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ηγείται στο αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, έχει δώσει εντολή οι μετανάστες να απομακρύνονται από τα σύνορα της Γερμανίας, σε άμεση αντίθεση με την καγκελάριο.

Το κόμμα του Seehofer, ένα από τα τρία στο συνασπισμό της Merkel, είναι έτοιμο να δώσει στην καγκελάριο, προθεσμία δύο εβδομάδων για να επιτύχει μια ευρωπαϊκή συμφωνία διευκολύνοντας την επιστροφή των μεταναστών στις χώρες στις οποίες καταχωρήθηκαν για πρώτη φορά ως τέτοιοι. Το αίτημα θα εγκριθεί κατά πάσα πιθανότητα σε συνάντηση της εκτελεστικής εξουσίας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) στο Μόναχο τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Markus Blume στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ZDF. Εν τω μεταξύ, η Merkel πρέπει να αποφασίσει εάν θα σώσει τον Seehofer για την ανυπαρξία και εάν θα διακινδυνεύσει μια ρήξη με την CSU.

Το αποτέλεσμα είναι "η χειρότερη κρίση στα 13 χρόνια της (Merkel) στην ηγεσία" της Γερμανίας, δήλωσε ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος στο Berenberg στο Λονδίνο. "Αν η βαυαρική CSU δεν συμφωνεί με κανένα συμβιβασμό σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική, η σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να καταρρεύσει σύντομα", πρόσθεσε, για να διευκρινήσει ωστόσο, ότι θεωρεί το σενάριο αυτό, "απίθανο".

Keywords
Τυχαία Θέματα