Η Κίνα αναθεωρεί τις επιδοτήσεις στο πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας, που τάραξαν την αγορά

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές πρότειναν την ελάφρυνση της μεγάλης πολιτικής επιχορήγησης για την ηλιακή ενέργεια που ανακοινώθηκε πέρυσι, σύμφωνα με τον κύριο βιομηχανικό όμιλο του μεγάλου αυτού κράτους, μια κίνηση που θα αντιστρέψει εν μέρει τους κανόνες οι οποίοι υποκίνησαν τη ζήτηση στη χώρα που αποτελεί τον μεγαλύτερο χρήστη παγκοσμίως και οι οποίοι έπληξαν την παγκόσμια αγορά.

Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής ξεκινούν και πάλι εγκρίσεις για επιδοτούμενα projects στον τομέα της κοινής ωφέλειας και στα επίγεια έργα, τα οποία σταμάτησαν τον Ιούνιο του 2018, δήλωσε τη Δευτέρα η Ένωση

Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών της Κίνας, επικαλούμενη μια συνάντηση μεταξύ της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας και των εταιρειών που εμπλέκονται στα έργα. Στο πλαίσιο των ανανεωμένων εγκρίσεων, οι κατασκευαστές αυτών των μεγάλων έργων, καθώς και εκείνοι που προορίζονται για βιομηχανική χρήση, θα πρέπει να υποβάλουν προσφορά για κρατική ενίσχυση, ανέφερε η ένωση.

Η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας δεν απάντησε στα αιτήματα για σχόλια με φαξ.

Οι μετοχές των ηλιακών εταιρειών ανέκαμψαν την Τρίτη. Η Tongwei Co. σημείωσε αύξηση 5,8% στη Σαγκάη και βρέθηκε σε εννιάμηνο υψηλό, ενώ η LONGi Green Energy Technology Co. Πρόσθεσε στην αξία της άλλο ένα 4,8%. Στο Χονγκ Κονγκ, η Xinyi Solar Holdings Ltd. αυξήθηκε κατά 3,7%. Η GCL-Poly Energy Holdings Ltd., η οποία αυξήθηκε αρχικά κατά 2,8% για να επεκτείνει την άνοδο της προηγούμενης ημέρας κατά 11% και να υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά κατά 1,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα