Επιβεβαιώνει η Honda το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Βρετανία

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιό της στο Swindon στο Ηνωμένο Βασίλειο, διακινδυνεύοντας την απώλεια 3.500 θέσεων εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Takahiro Hachigo δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι η απόφαση ήταν μέρος ενός συνολικού σχεδίου αναδιάρθρωσης. Ο Hachigo ανέφερε επίσης ότι η Honda

θα συνεχίσει να έχει την έδρα της στην Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο στέλεχος της Honda δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC την Τρίτη ότι το κλείσιμο του εργοστασίου δεν σχετίζεται με το Brexit, σύμφωνα με το Reuters.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Honda να κλείσει το μοναδικό της εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους ηγέτες στην ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών και γι 'αυτό είναι βαθύτατα απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτή η απόφαση έχει ληφθεί τώρα», δήλωσε ο Greg Clark, Υπουργός Επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρόκειται για μια καταστροφική απόφαση για το Swindon και το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε ο Clark. «Είναι μια εμπορική απόφαση που βασίζεται σε πρωτοφανείς αλλαγές στην παγκόσμια αγορά», επεσήμανε.

Η Honda ανακοίνωσε πως έχει ενημερώσει όλους τους εργαζομένους για το κλείσιμο του εργοστασίου.

Τη Δευτέρα, αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει στο Reuters ότι είχε παρθεί η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου, ωστόσο δεν υπήρξε επιβεβαίωση από τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα