Η ισχύς εν τη ενώσει: Η Safran αποκτά τη Zodiac με €9,8 δισ.

Η πολυεθνική κατασκευής μηχανών αεροσκαφών, Safran, με έδρα το Παρίσι συμφώνησε στην εξαγορά της έτερης γαλλικής παρόχου εξοπλισμού αεροσκαφών Zodiac Aerospace, με τίμημα περίπου τα 10,5 δισ. δολ (ή 9,8 δισ. ευρώ), όπως γράφει το Bloomberg. Με αυτό το deal ενώνονται οι δύο κορυφαίοι όμιλοι της Γαλλίας

στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Η Safran θα προσφέρει 29,47 ευρώ για κάθε μετοχή της Zodiac σε ρευστό, ανεβάζοντας την τιμή κατά 26% από το κλείσιμο της Τετάρτης, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέντων δύο ομίλων.

Σε περίπτωση που προσφερθεί τουλάχιστον το ήμισυ των ιδίων κεφαλαίων της Zodiac, η Safran θα ολοκληρώσει τη συμφωνία μέσω ανταλλαγής μετοχών, με τιμή 32,63 ευρώ.

Η Safran που συνεργάζεται με την General Electric στην κατασκευή κινητήρωνγια τζετ μικρών αποστάσεων, εξαγοράζει τη Zodiac μετά την πτώση της μετοχής της τελευταίας κατά τις 22% τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω ενός αδιεξόδου που προέκυψε στην παραγωγή καθισμάτων για τα τελευταία A350 της Airbus.

Σύμφωνα με τον Philippe Petitcolin, CEO της Safran, η συμφωνία εξαγοράς της Zoodiac θα οδηγήσει στη δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου παρόχου αεροσκαφών, πίσω από τη GE και την Pratt & Whitney και θα επιταχύνει την επιστροφή της Zodiac σε ιστορικά επίπεδα κερδοφορίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Petitcolin θα συνεχίσει να κρατά το τιμόνι του ομίλου μαζί με τον πρόεδρο της Zodiac, Olivier Zarrouati, ως αναπληρωτή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα