Η ιδιοκατοίκηση έγινε απρόσιτη και στην Αυστραλία

Η ιδιοκτησία ενός σπιτιού βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο μεταξύ των νέων Αυστραλών, καθώς μια εκρηκτική ζήτηση ακινήτων δεν επιτρέπει παρά στους πλουσιότερους να αγοράσουν.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 140% τα τελευταία 15 χρόνια, κάνοντας το Σίδνεϊ να ξεπεράσει το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και να καταταχθεί ως η δεύτερη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο αγορά κατοικίας. Η Μελβούρνη που έχει κερδίσει τον τίτλο της πιο βιώσιμης πόλης του κόσμου τα τελευταία επτά χρόνια από την Economist

Intelligence Unit, τώρα είναι η έκτη πιο ακριβή του πλανήτη για να αγοράσει κάποιος ένα σπίτι.

Κατά συνέπεια, η ιδιοκτησία ακινήτου μεταξύ των νέων στην Αυστραλία έχει κατακρημνιστεί: μόνο το 45% των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών έχουν το δικό τους σπίτι, ποσοστό μειωμένο κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες από τη δεκαετία του '80, ενώ η μισή σχεδόν από αυτή την πτώση έχει καταγραφεί μόνο κατά την τελευταία δεκαετία. Ταυτόχρονα, τα υψηλά ενυπόθηκα δάνεια έχουν ωθήσει το χρέος των νοικοκυριών σε ύψη ρεκόρ, αφού υπήρξε κίνητρο για την 26χρονη ανάπτυξη της οικονομίας. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνταξιοδοτούνται ακόμη έχοντας ακόμα ενεργή μια υποθήκη ή μίσθωση, υπονομεύουν το σύστημα αποταμίευσης για συνταξιοδότηση, ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Το μεγάλο αυστραλιανό όνειρο της ιδιοκτησίας ακινήτου γίνεται ένας εφιάλτης», δήλωσε ο Brendan Coates, εμπειρογνώμονας της πολιτικής κατοικιών στο Ινστιτούτο Grattan. "Είναι μια συλλογική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής που θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο δεκαετίες για να διορθωθεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα