Η Total εξαγοράζει το σκέλος πετρελαίου της Maersk για 7,45 δισ δολ.

Η Total συμφώνησε στην εξαγορά του σκέλους πετρελαίου και φυσικού αερίου της A.P. Moller-Maersk A/S προς 4,95 δισ δολ., ένα ακόμα σημάδι ότι ο ρυθμός των επιχειρηματικών συμφωνιών στον κλάδο της ενέργειας επιταχύνει έπειτα από την μακρά του πτώση.

Η Maersk θα λάβει 4,95 δισ δολ.

σε μετοχές της Total και η δεύτερη θα αναλάβει 2,5 δισ δολ. απ' το χρέος της Maersk, όπως αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν.

«Ο συνδυασμός με την Maersk Oil προσφέρει στην Total μια εξαιρετική αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων πετρελαίου παγκοσμίως, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την αξία της Total σε πολλές βασικές περιοχές, ιδιαίτερα μέσω κάποιων υψηλής ποιότητας αναπτυσσόμενων περιουσιακών στοιχείων», τόνισε η γαλλική εταιρία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής πολυεθνικής, Patrick Pouyanne, είχε πει τον προηγούμενο μήνα ότι ήταν έτοιμος και μπορούσε να προχωρήσει σε εξαγορές ώστε να μεγαλώσει η παραγωγή της Total. Νωρίτερα φέτος είχε κλείσει συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου σε ένα πρότζεκτ στην Ουγκάντα από την Tullow Oil Plc προς 900 εκατ. ευρώ και παράλληλα είπε ναι στο ντιλ 2,2 δισ δολ. για την εξαγορά βραζιλιάνικων πετρελαιοπηγών και υποδομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα