Η Taxify σταματά τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο

Η αντίπαλος της Uber αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο, μετά την ανακοίνωση των τοπικών ρυθμιστικών για τις μεταφορές στο Λονδίνο ότι η Taxify δεν κατάφερε να αποκτήσει κανονική άδεια λειτουργίας.

Η εσθονική startup που δραστηριοποιείται σε 25 πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής, αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε ιδιωτικές υπηρεσίες μίσθωσης ταξί μίσθωσης σε όλο το Λονδίνο.

Ωστόσο,

οι αρχές του Λονδίνου (TfL) για τον τομέα των μεταφορών επιβεβαίωσαν ότι διεξάγουν έρευνα για τη διαδικασία αδειοδότησης της Taxify.

«Η Taxify δεν είναι ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης με άδεια για το Λονδίνο», δήλωσε εκπρόσωπος της TfL . «Εξετάζουμε τη φύση και την έκταση των δραστηριοτήτων της και θα αναλάβουμε δράση, όπου χρειάζεται».

Από την πλευρά της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα λογισμικού της για τη σύνδεση οδηγών και επιβατών συνεργαζόταν με τη City Drive Services, μια ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης με άδεια στο Λονδίνο. Το City Hire δημιουργήθηκε το 2014 και τα γραφεία της βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Η Taxify δήλωσε ότι είχε εγγράψει 3.000 οδηγούς και 30.000 πελάτες κατά τις τρεις πρώτες ημέρες που λειτούργησε η υπηρεσία μίσθωσης και ότι προσβλέπει σε συζητήσεις με την TfL για την επίλυση του προβλήματος

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, η Uber είχε χάσει νομική διαμάχη απέναντι στην TfL για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στις ιδιωτικές μισθώσεις οδηγών.
Η ιστορία ξεκίνησε μετά τις διαμαρτυρίες οδηγών των μαύρων ταξί στο Λονδίνο κατά της Uber με το επιχείρημα ότι η εταιρεία δεν ακολουθεί τα τοπικά στάνταρντς.

Keywords
Τυχαία Θέματα