Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την ώρα που οι επενδυτές στρέφουν στο βλέμμα στον τυφώνα Ιρμα που πλησιάζει τις αμερικανικές ακτές και ενώ το δολάριο υποχωρεί σημαντικά έναντι του ευρώ που χθες άγγιξε νέα υψηλά τριετίας, μετά την ομιλία Ντράγκι για το tapering.

Αυτή την ώρα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,22% έναντι του αμερικανικού στο $1,2047.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πριν λίγο σημείωνε απώλειες 0,29%, ενώ και ο τραπεζικός Stoxx600 λίγο μετά το άνοιγμα είχε απώλειες 0,35%. Σε

αρνητικό έδαφος οι περισσότεροι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με πτώση 0,16%, ο γερμανικός DAX στο -0,11%, ο γαλλικός CAC40 στο -0,16%, ενώ ο ΙΒΕΧ35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,14%.

Η Wall Street έκλεισε με μικρές μεταβολές καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν το καταστροφικό πέρασμα του Ιρμα. Ο τυφώνας Κατηγορίας 5 αναμένεται να χτυπήσει τη Φλόριντα εντός των επόμενων ωρών.

Στο μεταξύ, χθες η ΕΚΤ κράτησε το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη αν αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς assets αν χρειαστεί. Σύμφωνα με τον Ντράγκι, ο χαμηλός πληθωρισμός σημαίνει ότι παραμένει απαραίτητος ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής στήριξης μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον. Πρόσθεσε όμως ότι η κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου το τοι θα γίνει με πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα