Η Honda κλείνει το εργοστάσιό της στην Βρετανία με απώλεια 3.500 θέσεων εργασίας

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της στη Βρετανία το 2022, προκαλώντας απώλεια 3.500 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με έναν βουλευτή που επικαλείται το Reuters, στο τελευταίο χτύπημα στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία , καθώς πλησιάζει το Brexit.

Η Honda δημιούργησε μόλις λίγο περισσότερα από 160.000 οχήματα

στο εργοστάσιο της στο Swindon στη νότια Αγγλία το περασμένο έτος, όπου παράγει τα μοντέλα Civic και CV-R, αντιπροσωπεύοντας λίγο περισσότερο από το 10% της συνολικής παραγωγής της Βρετανίας 1,52 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Ωστόσο, η βιομηχανία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Ευρώπη, όπως η πτώση της ζήτησης ντίζελ και οι αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων, παράλληλα με την αβεβαιότητα σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Ο Justin Tomlinson, βουλευτής του συντηρητικού κόμματος στο Swindon, ο οποίος ψήφισε υπέρ του Brexit το 2016, δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό επιχειρήσεων και με εκπροσώπους της Honda που επιβεβαίωσαν τα σχέδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα