Πράσινο φως για την ενοποίηση Νηρέα - Σελόντα - Ανδρομέδα άναψε η DG Comp

Του Στέλιου Μορφίδη

Την υπό όρους έγκριση της για την απόκτηση του κοινού ελέγχου των Ανδρομέδα, Νηρέα και Σελόντα από τις Amerra Capital (ΗΠΑ) και Mubadala (ΗΑΕ), που κατ' ουσίαν θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο Ευρωπαίο παραγωγό τσιπούρας και λαβρακιού της Μεσογείου, έδωσε η Γεν. Δ/νση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).

Και αυτό μετά τη δέσμευση εκ μέρους των Νηρέα και Σελόντα να εκποιήσουν περίπου το 1/3 των δραστηριοτήτων τους

Σύμφωνα με την απόφαση η εκποίηση

των δραστηριοτήτων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός διαστήματος έξι μηνών, με δυνατότητα χορήγησης παράτασης, ενώ οι δεσμεύσεις-διορθωτικά μέτρα που πρέπει να αναληφθούν από τις εταιρείες είναι:

- Η εκποίηση των ιχθυοτροφείων που παράγουν 10.000 τόνους μεσογειακών ιχθύων, μαζί με τα σχετικά συσκευαστήρια ίδιας δυναμικότητας.

- Η εκποίηση των εκκολαπτηρίων που παράγουν 50 εκατομμύρια τεμάχια γόνου και τη μεταφορά στον αγοραστή της τεχνογνωσίας στα προγράμματα έρευνας και αναπαραγωγής των «Νηρέα» και «Σελόντα».

«Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη, όπως τροποποιήθηκε με τις δεσμεύσεις, δεν θα δημιουργούσε πλέον προβλήματα ανταγωνισμού στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και στον ΕΟΧ», σημειώνει στο ανακοινωθέν της η Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα