Η Google ευνοεί τις ειδησεογραφικές σελίδες με συνδρομή

Πριν από μερικά χρόνια, συνεργαζόταν με σημαντικούς διαχειριστές ειδησεογραφικών σελίδων, διευκολύνοντας την πρόσβαση στο κοινό. Σήμερα, η Google ξαναρυθμίζει τη μηχανή αναζήτησης για να αμβλύνει αυτή την κατάσταση.

Η μονάδα Alphabet Inc. αλλάζει μια παραδοσιακή διαδικασία αναζήτησης για τους ιστότοπους που δημοσιεύουν ειδήσεις και δίνει νέα εργαλεία για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες

που πληρώνουν. Είναι το σημαντικότερο βήμα της Google που αφορά σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι παρέχουν πληροφορίες για τη μηχανή αναζήτησης, αλλά η ίδια έχει χάσει έσοδα από την άνοδο του διαδικτύου. Η Facebook Inc., ο κύριος οδηγός της διαδικτυακής κυκλοφορίας ειδήσεων, κάνει παρόμοια βήματα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η απόφαση της Google να καταργήσει το πρόγραμμα "free click free". Αυτά τα άρθρα εμφανίζονται ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, αν οι εκδότες προσφέρουν δωρεάν περιεχόμενο. Η Google δεσμεύεται τώρα να αναδείξει όλες τις ιστοσελίδες ειδήσεων στην αναζήτηση, επιτρέποντας στους εκδότες να προσδιορίσουν πόσα άρθρα θα παράσχουν δωρεάν μέσω της μηχανής αναζήτησης και δεν θα τα υποβαθμίζει στη λίστα της μηχανής αναζήτησης, αν έχουν ελάχιστο ή και καθόλου δωρεάν περιεχόμενο.

Αυτή η εξέλιξη αντιμετωπίστηκε θετικά και από πηγές που αποτελούν έκπληξη: Ο Robert Thomson, διευθύνων σύμβουλος της News Corp., μιας πηγής που συχνά ασκεί κριτική στη Google. δήλωσε ότι η απόφαση αυτή "θα αλλάξει θεμελιωδώς το περιβάλλον του περιεχομένου" επιτρέποντας "τη δημιουργία συνεκτικών βιώσιμων μοντέλων για ειδήσεις με συνδρομητές".

Keywords
Τυχαία Θέματα