Η Fidelity ξεκινά αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων

Η Fidelity Investments, η οποία πρόσφατα λάνσαρε υπηρεσία διαφύλαξης Bitcoin νωρίτερα μέσα στο έτος, ξεκινά αγοραπωλησίες (trading) του δημοφιλέστερου ψηφιακού asset στον κόσμο για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Bloomberg.

Όντως μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές στον κόσμο, με 2,5 τρισ. δολάρια AUM (assets under management - υπό διαχείριση κεφάλαια), δημιούργησε την Fidelity

Digital Assets τον Οκτώβριο, ποντάροντας στην αυξανόμενη διάθεση της Wall Street για trading και διαχείριση ψηφιακών νομισμάτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως θα προσφέρει OTC (over-the-counter) συναλλαγές για το Bitcoin.

H δυναμική είσοδος της Fidelity στην αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων ακολούθησε την πρόσφατη έρευνά της (2 Μαίου) όπου βρήκε πως ένα 47% θεσμικών επενδυτών (μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες) πιστεύει πως τα κρυπτονομίσματα αποτελούν αξιόλογη επένδυση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία αφορά 441 θεσμικούς επενδυτές από το Νοέμβριο έως το Φεβρουάριο, το 72% προτιμά να αγοράζει επενδυτικά προϊόντα που έχουν ψηφιακά assets, ενώ το 57% προτιμά να τα αγοράζει επ' ευθείας.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία, η Fidelity μπαίνει στο «χορό» των brokers (χρηματομεσιτών) που προσφέρουν crypto trading στους πελάτες της, όπως η E*Trade και η Robinhood. Ωστόσο η Fidelity στοχεύει μόνο στα «βαριά» πορτοφόλια των θεσμικών επενδυτών και όχι στο ευρύ κοινό, όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή του Bloomberg που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη.

Όπως και να έχει, το «ζεστό» χρήμα θεσμικών επενδυτών είναι κάτι που η αγορά των crypto αναμένει εδώ και χρόνια, και μια επενδυτική που διαχειρίζεται τρισεκατομμύρια δολάρια σε assets θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του επενδυτικού κόσμου για τα ανερχόμενα ψηφιακά νομίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα