Η Deutsche Telekom κατά της τρομοκρατίας

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αναλαμβάνει η Deutsche Telekom, πιέζοντας την Ε.Ε. για μεγαλύτερο έλεγχο στη χρήση προπληρωμένων καρτοκινητών, που, όπως φαίνεται, έχουν αποδειχθεί... προσφιλής μέθοδος για τους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γερμανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών σκοπεύει να ξεκινήσει επαφές με πολιτικούς, ανταγωνιστές και ρυθμιστικές Αρχές ώστε να προωθήσει μέτρα, όπως ο υποχρεωτικός έλεγχος ταυτότητας για όσους χρησιμοποιούν τηλεφωνικές κάρτες, ή τη μείωση των σημείων πώλησης

και των αγοραστών τους.

Καθιστώντας το νομοθετικό πλαίσιο πιο αυστηρό, η γερμανική εταιρεία εκτιμά ότι θα είναι πιο δύσκολο για τους τρομοκράτες και τους εγκληματίες να χρησιμοποιούν τα καρτοκινητά και τις τηλεκάρτες για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ειδικά οι τηλεκάρτες έχουν πολύ χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο και η διακίνησή τους είναι πολύ εύκολη στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής WirtschaftsWoche, αρκετές τηλεφωνικές κάρτες στην Ουγγαρία είχαν αγοραστεί από υποστηρικτές του ISIS ενώ ορισμένες από αυτές βρέθηκαν και στις τσάντες των τρομοκρατών που επιτέθηκαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα