Γνωρίστε τους... Tooristas

Της Κατερίνας Καραμούτσου

Ο Tooristas είναι μια πλατφόρμα που έχει περάσει από πολλές μεταμορφώσεις. Ίσως γιατί αντανακλά την ανήσυχη φύση των ιδρυτών του.

Ο Αντώνης, ο Αντρέας και ο Θάνος γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά στο τμήμα της Πληροφορικής όπου οι δύο πρώτοι ολοκλήρωσαν τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές τους σπουδές με τη βοήθεια και του τρίτου μέλους, του Θάνου, ο οποίος ήταν επιβλέπων των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών τους διατριβών. Από το 2007 οι τρεις τους έγιναν

και καλοί φίλοι και στην πορεία του χρόνου αποφάσισαν να συνεργαστούν πάνω σε έργα Πληροφορικής.

«Η ιδέα του Tooristas προέκυψε ουσιαστικά πριν από 3 χρόνια. Σκοπός ήταν να απαντηθούν δύο βασικά ερωτήματα που είχαν τα μέλη της ομάδας, αλλά και γενικότερα οι περισσότεροι ταξιδιώτες, όπως τα "Τι προσφέρει ο Χ προορισμός;" (χωριά, παραλίες, αξιοθέατα, τουριστικές δραστηριότητες, επιχειρήσεις κτλ.) και "Τι συμβαίνει τώρα στον Χ προορισμό; (εκδηλώσεις, δράσεις κ.α.)"» εξηγεί ο Αντώνης.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με τρία νησιά των Κυκλάδων, τη Σίφνο, τη Σέριφο και τη Φολέγανδρο, αλλά και το τέταρτο μέλος της ομάδας... τον Ντίνο, έναν έμπειρο γραφίστα – σχεδιαστή που συνέβαλε στην κατασκευή της πρώτης έκδοσης του tooristas.com το 2014.

Στη χρονιά που ακολούθησε και μέσα από την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις στα τρία αυτά νησιά η ομάδα αναγνώρισε ένα πρόβλημα που υπήρχε καθώς και μία ανάγκη που δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί.

Οι επισκέπτες του tooristas.com ενδιαφέρονταν κυρίως για τις εκδηλώσεις, τις τουριστικές δραστηριότητες και τα αξιοθέατα των προορισμών και λιγότερο για τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, κλπ. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων τουριστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν ακόμα παραδοσιακές μεθόδους για να διαχειριστούν και να προωθήσουν την επιχείρηση και τις δραστηριότητές τους.

«Έτσι είναι δύσκολο έως αδύνατο να τις ανακαλύψει ένας ταξιδιώτης, πόσο μάλλον να κάνει και κράτηση για την ημερομηνία και τη μέρα που τον ενδιαφέρει» λέει ο Αντώνης. «Ο Tooristas, λοιπόν, έρχεται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα παρέχοντας στις επιχειρήσεις αυτές όλα τα εργαλεία ώστε να διαχειριστούν την επιχείρησή τους σε πραγματικό χρόνο, από όπου και αν βρίσκονται και να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους σε πολλαπλά ψηφιακά κανάλια και αγορές μέσω του δικού τους website αλλά και άλλων γνωστών καναλιών όπως το Tripadvisor, η Expedia, η Google και το Facebook» προσθέτει.

Για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει το όραμά της προστέθηκαν σε αυτήν το 2016 ο Πέτρος και ο Γιώργος και τα έξι πλέον μέλη εστιάζουν στην υλοποίηση της νέας πλατφόρμας που θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2017 κι ως κύριο σκοπό θα έχει την παρουσίαση πρωτίστως των θεματικά οργανωμένων δραστηριοτήτων που προσφέρουν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και στη συνέχεια των προορισμών που αυτές καλύπτουν. Την προσπάθεια αυτή τη στηρίζουν επίσης το πρόγραμμα egg – Enter Grow Go της τράπεζας Eurobank όπου η καινοτόμα ιδέα του Tooristas έχει διακριθεί στον 4ο κύκλο του αλλά και το MIT Enterprise Forum μέσω του διαγωνισμού Startup Competition.

Αυτή τη στιγμή, ο Tooristas έχει επικεντρωθεί κυρίως στην ελληνική αγορά και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την Αθήνα, αλλά σταδιακά η ομάδα θέλει να καλύψει όλη την Ελλάδα και να επεκταθεί στις υπόλοιπες βαλκανικές και μεσογειακές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα