Τζορτζ Όσμπορν: Λεφτά με… ουρά

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν το Brexit έμοιαζε κάτι απίθανο, θεωρούνταν ο σχεδόν βέβαιος διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην αρχηγία του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος.

Όμως το Brexit κατέφθασε και η νέα επικεφαλής των Συντηρητικών, Τερέζα Μέι, δεν είχε και τόσο φιλικές διαθέσεις έναντι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν. Ο ίδιος, πάντως, δεν φαίνεται και τόσο στεναχωρημένος από την όλη υπόθεση. Το αποδεικνύει η έντονη επαγγελματική του δραστηριότητα –εκτός βρετανικού κοινοβουλίου-

το τελευταίο διάστημα.

Πρώτα κατέφθασε η είδηση ότι θα αναλάβει τη θέση του ειδικού συμβούλου στο Ινστιτούτο Επενδύσεων του κορυφαίου επενδυτικού ομίλου BlackRock, στον οποίο, όμως, θα εργάζεται part time. Τι ακριβώς περιλαμβάνει ο όρος part time; Εργασία μόλις 48 ημέρες τον χρόνο, αλλά με μία αμοιβή που κάποιοι δεν μπορούν να δουν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα: 650.000 στερλίνες (περίπου 789.000 δολάρια). Δηλαδή θα έχει ημερομίσθιο... 13.000 στερλίνες. Διόλου άσχημα, είναι αλήθεια.

Και πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος από την παραπάνω είδηση, κατέφθασε μία νέα. Ο Όσμπορν αναλαμβάνει διευθυντής της απογευματινής εφημερίδας «Evening Standard», την οποία διαβάζουν 1,6 εκατ. αναγνώστες καθημερινά και σαφώς επηρεάζει με τον τρόπο της τα πολιτικά πράγματα στη Βρετανία. Σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκαλύφθηκε ο μισθός του πρώην υπουργού Οικονομικών, αλλά προκαλεί έντονο προβληματισμό το πως θα μπορέσει να συνδυάσει τον ρόλο του πολιτικού και του διευθυντή μίας εφημερίδας που ερευνά και κρίνει τους πολιτικούς.

Όπως ήταν φυσικό η νέα του θέση δημιούργησε αρκετή αναστάτωση εντός και εκτός του Συντηρητικού κόμματος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί ακόμη και να εκδικηθεί την Τερέζα Μέι που ουσιαστικά τον... εξαφάνισε από το πολιτικό προσκήνιο. Άλλοι πάλι τονίζουν ότι η νέα θέση του Όσμπορν αποτελεί απτή απόδειξη ότι πολιτικοί και ΜΜΕ διάγουν βίο... ανθόσπαρτο, όταν έχουν κοινά συμφέροντα.

Ό,τι από τα παραπάνω και να ισχύει, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είναι ένας... πολυπράγμων άνθρωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα