Γιώργος Καραμέρος: Ένα τηλεοπτικό (πρώην) αστέρι πέφτει

Του Γιώργου Πετρίδη

Πως το έλεγε ο τραγουδοποίος; Ποιο χαμηλά Λόλα, ποιο χαμηλά. Πρώην παρουσιαστής του ΑΝΤ1 από αυτούς που αποδείχθηκαν διάτοντες αστέρες καθώς έμεινε στα πράγματα για μόλις δύο σεζόν, ο Γιώργος Καραμέρος ανακάλυψε την Οικολογία και την αριστερά όταν το 2012 είδε να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά σιγά προς την εξουσία. Με καταγωγή οικογενειακή από το ΠΑΣΟΚ κι όντας

λαϊκό παιδί, άρχισε να χάνει τις δουλειές του στη δημοσιογραφία λόγω του εριστικού χαρακτήρα του και σειράς επαγγελματικών λαθών.

Κι όταν είδε και απόειδε από την εμπειρία του στο κανάλι Ε όπου γρήγορα τέθηκε εκτός, αποφάσισε να ανέβει στο αυτοδιοικητικό τρένο του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2014 τέθηκε υποψήφιος υπό τη Ρένα Δούρου.

Νιώθωντας άβολα - λόγω και καζούρας προφανώς από όσους τον γνώριζαν ως Πασόκο - στα πάνελ που φιλοξενούνταν αν και στήριζε σκληρά ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε διαρκώς "συνεργαζόμενος" και "οικολόγος". Γρήγορα όμως εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό πιστόλι του κυβερνώντος κόμματος και σε επικοινωνιακό κρυφό άσσο.

Ως αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αττικής εξελίχθηκε σε φωνή μιας σιωπούσας Ρένας Δούρου. Μιας περιφερειάρχη που τώρα λόγω της πολιτικής καταστροφής που υφίσταται, θυμήθηκε να πει όλα όσα δεν έλεγε εδώ και καιρό, νιώθωνοντας πως το πολιτικό της κεφάλαιο βουλιάζει στη λάσπη. Με υπερβολές και νιώθωνοντας πως θέλει να κρατηθεί στη δημοσιότητα όπως στην περίοδο της δημοσιογραφικής του καριέρας, ο Γιώργος Καραμέρος με την τραγικά λαϊκιστική και στημμένη εμφάνιση του στον Γιώργο Αυτιά επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουμε: πως αυτή η κυβέρνηση και οι άνθρωποι της (μη γελιόμαστε ένας τέτοιος είναι ο κ. Καραμέρος) είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν επικοινωνιακά.

Από την άλλη πλευρά κοινό μυστικό είναι πως βασική επιδίωξη του κ. Καραμέρου είναι να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αμαρουσίου. Ενός αστικού δήμου. Πόσο εύκολο όμως είναι ένας κόσμος που πέτυχε πέντε πράγματα στη ζωή του, είναι αστικός άρα και λογικός κι όχι τόσο επιρρεπής στον λαϊκισμό της νιτσεράδας και του λούμπεν να τον επιλέξει;

Keywords
Τυχαία Θέματα