Οι πολιτικές ανησυχίες στη Γερμανία «ρίχνουν» την Ευρώπη

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το ναυάγιο των προκαταρκτικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτλη την ώρα οριακές απώλειες 0,01%, με τους κλάδους να κοιτάζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στους μεγαλύτερους δείκτες της ηπείρου, ο FTSE100 -0,39%, o DAX -0,33%, o CAC40 -0,18%, o FTSE MIB -0,34%, o IBEX35 -0,14%.

Νωρίτερα, το ευρώ σημείωνε απώλειες 0,5% έναντι του δολαρίου και 0,6% έναντι του γεν,

μετά την έιδηση ότι η Ανγκελα Μέρκελ απέτυχε να φτάσει σε συμφωνία με τα δυο άλλα κόμματα και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αποχώρησαν από τη διαδικασία γύρω στα μεσάνυχτα. Τώρα η Γερμανίδα Καγκελάριος θα πρέπει να συμβουλευτεί τον Γερμανό πρόεδρο για τι να πράξει στη συνέχεια, ωστόσο είναι πιθανόν να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Στα νέα από τον κόσμο των επιχειρήσεων, η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer αναμένεται να ανακοινώσει εσωτερικά αποτελέσματα και η William Hill αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα τετραμήνου.

Παράλληλα, οι UBS, Royal Bank of Scotland, JPMorgan Chase, Citigroup, Barclays, HSBC και άλλες δυο τράπεζες φέρονται διατεθειμένες να διαπραγματευτούν για διακανονισμό με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, που αναμένεται να κοστίσει αρκετά δισ. ευρώ συνολικά, ώστε να λυθεί μια διαμάχη διάρκειας τεσσάρων ετών σχετικά με την αγορά συναλλάγματος, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Σήμερα στο μεταξύ, αναμένεται να παρουσιάσει τον νέο προϋπολογισμό ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, Philip Hammond.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε στο 1,1738 δολ. έναντι του 1,1760 δολ. την περασμένη εβδομάδα. Το κοινό νόμισμα βρίσκεται υπό πίεση λόγω των γεγονότων στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα