Γιατί τα ριάλιτι είναι πιο κερδοφόρα επένδυση από ένα πτυχίο από Οξφόρδη ή Κέμπριτζ

Τα δεδομένα στα κοινωνικά πρότυπα έχουν αλλάξει άρδην και αυτό αποτυπώνεται με τρόπο σχεδόν σοκαριστικό σε έρευνα της εταιρείας οικονομικών συμβούλων Frontier, σύμφωνα με την οποία, οι διαγωνιζόμενοι του δημοφιλούς βρετανικού τηλεοπτικού ριάλιτι «Love Island» γίνονται εν τέλει πιο επιτυχημένοι (τουλάχιστον οικονομικά) σε σχέση με τους απόφοιτους των πρωτοκλασάτων πανεπιστημίων της χώρας, όπως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή του Κέμπριτζ.

Κατά μέσο όρο, όσοι φτάνουν στη βίλα του «Love Island» αναζητώντας ταίρι, δόξα ή λεφτά, μπορούν να ελπίζουν ότι η περιουσία τους

θα αυξηθεί κατά περίπου 1,1 εκατ. στερλίνες(!), ξεπερνώντας κατά πολύ τις οικονομικές απολαβές που θα έχουν κάποια στιγμή οι απόφοιτοι των κορυφαίων πανεπιστημίων, σύμφωνα με τη Frontier.

Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι Oxbridge (όπως ονομάζονται εν συντομία οι φοιτητές σε Οξφόρδη και Κέμπριτζ) εκτιμάται ότι θα κερδίσουν σε όλη τους τη ζωή περίπου 815.000 στερλίνες περισσότερα χρήματα από κάποιον που δεν έχει φοιτήσει σε πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την έρευνα.

Αν και ο σκοπός του συγκεκριμένου ριάλιτι είναι να βρει κάποιος την «πραγματική αγάπη», το ζευγάρι που θα νικήσει κερδίζει και 50.000 στερλίνες. Ωστόσο, το πολύ χρήμα έρχεται μόλις σβήσουν τα φώτα της κάμερας, από τα ποστ που έχουν στο Instagram, τις έκτακτες εμφανίσεις σε κλαμπ και τον αριθμό των followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Αυτό το καλοκαίρι περισσότεροι νέοι Βρετανοί έκαναν αίτηση να εμφανιστούν στο τηλεοπτικό σόου σε σχέση με αυτούς που αιτήθηκαν για σπουδές στα δυο πανεπιστήμια. Το ριάλιτι διανύει την τέταρτη σεζόν προβολής και το παρακολουθούν 2,7 εκατ. τηλεθεατές κάθε βράδυ ή 4 εκατ. που παρακολουθούν τις επαναλήψεις.

Τα κέρδη των παικτών εξαρτώνται από το πόσο θα παραμείνουν στο σόου και κατά πόσο θα προλάβουν να χτίσουν το προσωπικό τους μπραντ.
Όσοι είναι αρκετά δημοφιλείς ώστε να αντέξουν και να παραμείνουν μέχρι το τέλος μπορεί να «καθαρίσουν» μέχρι και 2,3 εκατ. στερλίνες εντός 5ετίας!

Keywords
Τυχαία Θέματα