Eni: «Άλμα» 66% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου

Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ENI ανακοίνωσε αύξηση των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 66% το β' τρίμηνο του έτους λόγω της αύξησης της παραγωγής και των ισχυρότερων τιμών του αργού, αν και τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της ΕΝΙ ανήλθαν σε € 767 εκατ. από €460 εκατ. πέρυσι. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου €1 δισ.

Όπως ανακοίνωσε ο ιταλικός κολοσσός η παραγωγή πετρελαίου

και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 4,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 1,86 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου ημερησίως. Αυτό, σε συνδυασμό με την τιμή του αργού διεθνούς προέλευσης μπρεντ κατά μέσο όρο στα 74 δολάρια το βαρέλι – που είναι ο υψηλότερος τριμηνιαίος μέσος όρος από το 2014 - βοήθησαν στην εκτίναξη των κερδών.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 2,56 δισ. ευρώ από 1,02 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα έσοδα σκαρφάλωσαν στα 18,84 δισ. ευρώ από 18,07 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο τομέας διύλισης και χημικών σημείωσαν ασθενέστερες επιδόσεις στο τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη για διύλιση μειώθηκαν κατά 66% στα 61εκατ. ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα