Γιατί αυξάνεται ο δανεισμός στις φτωχότερες περιοχές της Ρωσίας

Ένας απομακρυσμένος θύλακας στη νότια Σιβηρία με τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία στη Ρωσία, προφανώς δεν αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για να σημειωθεί μια πιστωτική έκρηξη.

Όμως, η Τούβα, μια βουδιστική -στο μεγαλύτερο μέρος της- δημοκρατία με ποσοστό ανεργίας σχεδόν 20%, είναι εμβληματικό παράδειγμα για την πιο άνιση οικονομική μεγέθυνση του κόσμου. Τα δάνεια αυξάνονται εκεί με ραγδαίο ρυθμό, καθώς μερικοί από τους φτωχότερους

πολίτες της Ρωσίας παίρνουν χρέη υψηλού κόστους για να τα βγάλουν πέρα. Τα καταναλωτικά δάνεια τους πρώτους επτά μήνες αυξήθηκαν στην Τούβα κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, υπερβαίνοντας τον εθνικό μέσο όρο κατά 50%.Ο αυξανόμενος δανεισμός

Ο αυξανόμενος δανεισμός που σαρώνει τα τμήματα της χώρας, τα οποία αντιμετώπισαν τα χειρότερα κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ύφεσης που καταγράφηκε στις δυο τελευταίες δεκαετίες, σημαίνει ότι η πιο πρόσφατη πιστωτική έκρηξη μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα. Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στις περιφέρειες είναι βασικές για την κορυφαία online τράπεζα λιανικής της Ρωσίας, την TCS Group Holding Plc, η οποία έχει επεκταθεί και έχει το 82% των δανείων της έξω από τις δύο πλουσιότερες πόλεις, τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Για τους πιο απαιτητικούς, το καταναλωτικό δάνειο γίνεται η έσχατη λύση, όταν η χρήση του ρευστού δεν είναι εφικτή.

"Στις φτωχές περιοχές, ο πληθυσμός έχει εξαντλήσει την ικανότητα να διατηρεί το καταναλωτικό του επίπεδο και έχει αναγκαστεί να καταφύγει σε χρήματα από δανεισμό για να διατηρήσει ένα κάπως ανεκτό βιοτικό επίπεδο", δήλωσε η Έλενα Γκισινίνα, καθηγήτρια στη Ρωσική Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα